Advertising

Home Repülős, Helikopteres és Űrhajós játékok Szuperhősös játékok Lányos játékok Rajzfilmes játékok Rajzfilmek

This War of Mine

This War of Mine, háborús játék, emberi érzelmek, point and click,

Ebben a játékban képet kaphatunk róla, hogy milyen is a civilek élete, egy háborús zónában. Az indítást követően, három karaktert kapunk, véletlenszerűen. Mindegyiknek más-más a tulajdonsága, az előélete. Ezen kívül, még egy romos ház, ami a menedékként szolgál és itt találunk néhány létfontosságú tárgyat is. A játék folyamán az a feladatunk, hogy túléljük a háborút, a fennmaradásunkhoz szükséges dolgokat összeszedjük.
A grafikája letisztult és hangulatos, a játék hangulatához remekül illik. Az irányítása point and click, ami egyszerűvé teszi az egészet.
A kezdésnél az első feladat, hogy élhetővé tegyük a környezetünket, eltakarítsuk a romokat, amennyire csak lehetséges. A takarítás közben tudjuk az első tárgyainkat is begyűjteni, amiről úgy véljük, hogy hasznos lehet a számunkra a későbbiek folyamán. A tárgyakból rengeteg mindent tudunk elkészíteni a munkapadon. Azonban a fémek megmunkálásához olyan szerszámokra is szükség lehet, amit a helyszínen nem találunk meg. A munkapadunkat lehet fejleszteni is, amivel újabb lehetőségek nyílnak meg előttünk. A caft mód jól áttekinthető, a rendelkezésünkre álló eszközöket piktogramok formájában láthatjuk. Az alapanyagok és amiket szerkesztünk eszközök, azok mind a menedék tulajdonába kerül és mindenki egyformán tudja őket használni.
Mint a valóságban, itt is váltakoznak az éjszakák és a nappalok. Világosban célszerű a tenni-venni a bázison és a környékén. Éjszaka azonban döntés előtt állunk. Lehet menni portyázni a városba, alapanyagok után kutatni, őrködni, vagy pihenni. A feladatokat nekünk kell kiosztani. Sok -féle képen lehet dönteni, de a portyázást és a nyersanyagok kutatása kikerülhetetlen feladat, mert a saját készleteink pár nap alatt elfogynak.
Szükséges rossz, a harc is helyet kapott a játékban, amit a szituáció megkíván. Öt ökölcsapással mindenkit kiüthetünk, azonban ez ránk nézve is igaz. Több lőfegyver is található, amit ellenünk is használhatnak. Sokszor kényszerülünk gyors döntésekre, aminek sokszor a következményeivel is szembesülhetünk.
Megtehetjük, hogy segítsünk másokon gyógyszerrel, vagy élelmiszerrel, de nem szabad elfelejteni, hogy a saját csapatunk az első.
A This War of Mine játék az emberi érzelmekre van pozicionálva, egészen pontosan. A karaktereink érzelmi állapotát a naplójukon keresztül tudjuk követni. Ha valamelyikük kilátástalannak ítéli meg a helyzetét és összeomlik, akár öngyilkos is lehet. A játék nem nehéz, hanem könyörtelen, egészen életszerű. Kénytelenek vagyunk a karaktereinket megismerni, ha sokáig szeretnénk élni, hiszen egymásra vagyunk utalva, hiszen az egyetlen cél, a túlélés.

Szerintem ez This War of Mine tökéletesen bemutatja a háborúk borzalmait. Nem a katonák szemszögéből, hanem a szenvedőkéből, ártatlan civilek, akik nagy valószínűséggel nem ezt gondolták a jövőről. És éppen ebben rejlik a játék igazi értéke, hogy ezt tudjuk benn maradéktalanul átélni.

hirdetés


képek